fbpx

Fiskeri

Fiskeri

Bønnerup Strand er stort set bestående af sandbund, og er rimelig flad og lavvandet. Der bliver selvfølgelig fanget havørreder og torsk i dette område, men generelt må det betegnes som et fladfiskevand. Der kan opleves et fint fiskeri efter fladfisk. Det er specielt isinger der kan være mange af på den sandede bund, men der er også chancer for skrubbe og rødspætte. Fiskeriet foregår hovedsalig fra havnemolen eller båd. Vedr. søsætning af båd forefindes en god rampe i Bønnerup Havn. Dette er en betalingsrampe og betaling skal ske til Havnefogeden.

Orm (børste/sand) kan købes i Fausing hovedvejen nr. 3, samt Bønnerup og Gjerrild.

Bønnerup Havn er kendt for fiskeri efter fladfisk. Der fanges flest skrubber, men også ising og er man heldig kan man støde på slethvar og pighvar. Der fanges også en del fjæsinger fra molerne ved Bønnerup Havn. Fjæsingerne er gode madfisk når de når en vis størrelse, men pas på! Fjæsingen har giftige pigge på gællelågene og i rygfinnen. Hav altid en lang tang i tasken, så du kan afkroge fjæsingerne uden at stikke dig.

På Bønnerup Havn er der mulighed for at rense fangsten i et skur med rendende vand og renseborde. Har man ikke haft heldet med sig på molen, kan aftensmaden købes i fiskehandlen på havnen. Vil man sætte sin egen båd i vandet, er der et slæbested i havnen. Det koster lidt penge at benytte slæbestedet.

Albertinelund Camping bro på strand

Fiskekalender

Fiskekalenderen viser hvilke arter der er fanget på den aktuelle fiskeplads, men statistikken er generel for hele Danmark.
Kalenderen bygger på data fra fangstrapporter på FiskeFoto, og opdateres automatisk når der oprettes nye fangstrapporter.
Klik på artens navn for at få info om arten og for se alle fangster af arten. Eller klik på et tal ud for arten for at vise fangster af arten fra den pågældende måned.

 JanuarFebruarMartsAprilMajJuniJuliAugustSeptemberOktoberNovemberDecember
Fjæsing000026441000
Ising010645522411
Makrel000031118119100
Skrubbe00016973312511
Slethvarre000006560100
Ulk010524102531

BOOK