fbpx

Nationalpark Mols Bjerge

Nationalpark Mols Bjerge er opkaldt efter områdets bedst kendte naturområde: Mols Bjerge – men Mols Bjerge dækker kun en lille del af den samlede nationalpark. I alt dækker området et landareal på cirka 150 km² og 30 km² hav. Landskabet varierer i stil med store bakkedrag, der hæver sig helt op til 137 meter over havoverfladen- og forskellige naturtyper som heder, skov, moser, græsningsarealer og spændende kystnatur, med fine badestrande, fiskevand og gode muligheder for sejlsport.

I Mols Bjerge er der mulighed for at vandre, ride, deltage i guidede ture og friluftsaktiviteter eller besøge de mange seværdigheder. Se også aktiviteter via Naturcenter Syddjurs.

To nye besøgscentre i Nationalpark Mols Bjerge.
Ideen bag de to besøgscentre er både at give de besøgende en større oplevelse af områdets kultur- og naturværdier, men også at inspirere de besøgende til at opsøge og opleve kulturen og naturen, der hvor de er i nationalparken.

Besøgscentrene indrettes ved Kalø Hovedgård ved Rønde og gården Øvre Strandkær midt i Mols Bjerge.

Karlsladen

Ved Kalø er det den fine gamle Karlslade i bindingsværk, der indrettes med formidling af områdets kultur og natur. Laden er bygget så tidligt som i 1703, så den har nogen år bag sig. Nu får den en ny æra i forbindelse med formidlingen af områdets kulturhistorie.

Øvre Strandkær

To af Øvre Strandkær’s fire længer indrettes som et naturligt udgangspunkt for et besøg i Mols Bjerge. Her vil du kunne få oplysninger om spændende planter og dyr, samtidig med at du får at vide hvordan isen har formet det landskab vi i dag kan se i området.

De to besøgscentre åbner for publikum medio juni. Se dagspressen og naturstyrelsens hjemmeside for flere informationer.

Trehoje_i_Mols_Bjerge
BOOK