fbpx

Glasmuseet Ebeltoft

Glasmuseet Ebeltoft ligger 50km fra Albertinelund Camping.

Historie

Glasmuseet Ebeltoft blev oprettet i 1985 i den tidligere Toldbod i den mere end 700 år gamle købstadsby Ebeltoft, som ligger ved Ebeltoft Vig. Museet blev til på initiativ af den danske glaskunstner Finn Lynggaard og realiseret i tæt samarbejde med tidligere direktør for Kvadrat, Erling Rasmussen og statsautoriseret revisor, Bent Fredberg. Museet er en privat selvejende institution, som drives af Fonden for Samlingen af Moderne International Glaskunst. Glasmuseet Ebeltoft modtager ingen økonomisk støtte fra staten men opretholder løbende kontakt til Kulturministeriet. På årsbasis har museet ca. 40.000 besøgende.

Museet udstiller moderne international glaskunst og har en samling på 1500 værker skabt af 700 kunstnere fra 40 lande. Disse kunstværker er enten foræringer til museet eller lånt ud til museet af kunstnere fra hele verden. Med mellemrum bytter eller supplerer kunstnerne deres udlånte værker med den nye teknik, således at de besøgende altid kan følge de forskellige glaskunstneres udvikling. Dette er en helt enestående måde at opbygge en kunstglassamling. Man kan med rette kalde Glasmuseet Ebeltoft kunstnernes eget museum.

Foruden den permanente samling viser museet 6-8 særudstillinger om året enten af en enkelt glaskunstner eller af sammensatte grupper. Ikke alene repræsenterer Glasmuseet Ebeltoft udstillinger af veletablerede erfarne glaskunstnere, men også nyuddannede unge med mindre erfaring og stort eksperimentelt mod har de seneste år vist deres formåen i udstillingerne.

Ofte fortsætter udstillingerne til andre lande, hvilket Glasmuseet Ebeltoft organiserer. Yderligere bestræber museet sig på jævnligt at udgive et katalog fra en udstilling med tekst på flere sprog til stor glæde for det internationale publikum.

Glasmuseet Ebeltoft har i sin have indrettet en arbejdende glashytte, som er en populær attraktion for de besøgende. Hytten er åben hele året. Her kan publikumet se hvorledes fremstillingen af glasobjekter foregår. Det er muligt at købe disse specielt fremstillede glasobjekter i museets butik. Museumsbutikken sælger ligeledes postkort, plakater, bøger og kataloger.

Aktiviteter

Museet arrangerer kulturelle aktiviteter såsom foredrag, koncerter, rundvisninger med guide, video præsentationer etc., som finder sted året rundt.

Adresse

Glasmuseet Ebeltoft
Strandvejen 8
8400 Ebeltoft

Læs mere om Glasmusset her

BOOK