fbpx

Keramiker Eva Thomsen

Keramiker Eva Thomsen

Keramiker Eva Thomsen ligger 38km fra Albertinelund camping

Proces

Idéudviklingsprocessen er spændende og somme tider langvarig. Når jeg har fået en idé laver jeg en skitse, der senere afprøves som tredimensionelle former I små modeller. Det er netop I idéudviklingsprocessen at tingene tager fart for mig – det er ofte her, at nye idéer til andre værker pludselig opstår. Hvis modellen består sin prøve og fungerer i alle dimensioner, bliver den arbejdet op i en større størrelse. Noget bliver drejet, men det meste bygger jeg op i pladeteknik eller modellering.

Det er i de daglige eksperimenter og i mødet med leret og mine hænder at værkerne bliver til. Jeg ved foreksempel aldrig, hvilken farve mine værker skal have inden jeg går i gang. Processen er langvarig og den kræver struktur, ro, tålmodighed og nærvær for at jeg kan arbejde og være i den kreative keramiske proces.
Jeg arbejder med stentøjsler som jeg tilsætter papir, chamotte og andet. Tingene bliver som regel brændt til 1280 grader med forskellige glasurer, sinterbegitninger eller muffelbrændinger.

Processen i ovnen er en verden for sig. Uanset om det er funktionelle krukker og skåle eller skulpturelle abstrakte værker, så er tanken, at de skal kunne stå alene og nydes i kraft af det tiltænkte udtryk. Formerne er ofte bløde geometriske buer, som det ses i min serie inspireret af det maritime og både. Det er enkelt og stramt og formen i værkerne taler for sig selv og leret bevarer sit liv.

Eva Thomsen - Keramiker

Baggrunden for mit liv som keramiker

“Når nogen spurgte mig om, hvad jeg ville være når jeg blev voksen, var der kun ét svar: keramiker eller ikke noget!”

Jeg lod mig inspirere af de dygtige keramikere, der havde deres værksted og galleri i og omkring mit barndomshjem på Djursland. Efter folkeskolen blev jeg uddannet som pottemager på Kählers Keramiske fabrik i Næstved, hvor det traditionsbundne håndværk blev holdt I hævd med stor ildhu. Senere blev jeg optaget på Kunsthåndværkerskolen i Kolding og gennemførte her den 5-årige uddannelse med speciale i unika. Det var en meget lærerig periode som åbnede mit sind og gav mig lysten til at udforske faget i ind- og udland. En periode der bragte mig langt omkring fra Australien til Bornholm.

Ringen er sluttet og jeg er nu tilbage på Djursland, hvor jeg har etableret eget værksted I Mørke. Her er der plads til at fordybe mig, til at lege med leret og til at skabe innovative former.

Jeg arbejder hovedsageligt med unikakeramik i et stramt og minimalistisk udtryk. Min interesse for det geometriske kommer tydeligt til frem i mange af mine arbejder. Jeg fokuserer på det skulpturelle gennem understregningen af de rene linjer, den enkle form og mellemrummene.

Forskellige brugsting som f.eks. lysbægre, krus, kander, krukker og smykker er også en del af mit program.

Jeg vil gerne fortælle mere om mit arbejde og mine innovative processer – f.eks. gennem foredrag, polterabend, besøg på mit værksted eller undervisning/vejledning på skoler og uddannelsescentre.

Adresse

Thorsagervej 12 8544 Mørke

Vi du gerne se mere om hvad du kan opleve i nær-området ved Albertinelund Camping? Så tag et kig på vores seværdigheder i området side. Så kan I få lidt inspiration til hvad I kan lave på campingferien!

BOOK